Ağız,Diş ve Çene Cerrahisi Kliniği
02 Ağustos 2021

AĞIZ DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ KLİNİĞİ

AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ NEDİR?

Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi, diş hekimliğinin ağız, dişler ve çenelerle ilgili hastalıklarının, yaralanmalarının ve deformitelerinin tanı ve tedavisi ile uğraşan bir cerrahi dalıdır.

AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ HANGİ HASTALIKLARA BAKAR?

Çoğu kişi, dişlerde aşınma ve yıpranma ve çene eklemi ağrısına kadar çeşitli ağız sorunları nedeniyle çene cerrahisine başvurur. Yiyecekleri ısırmak, çiğnemek ve yutma gibi potansiyel sorunlar çene cerrahisi hastaları arasında çok yaygın bir sorundur. Sesli solunum, konuşmada zorluk veya horlama gibi ağız açıklığının anormal şeklinden ve boyutundan kaynaklanan sorunların giderilmesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisinin uygulama alanı içine girer. Uygulama alanı içerisine giren diğer hastalıklar şunlardır;

– Damağa gömülü ve komplike dişlerin çekimleri,
– Dental protez yapımı öncesi yumuşak ve sert dokuların cerrahi olarak düzeltilmesi,

Kliniğimizde deneyimli diş hekimimiz hizmet vermektedir.

Genel (entegre) Diş Kliniklerinde muayene olan hastalarımızın uzmanlık gerektiren İleri tetkik ve tedavileri alabilmeleri için hekim tarafından yeşil listeye eklenmeli ve daha sonra MHRS yada 182 numaralı telefondan randevu almaları gerekmektedir.

Genel (entegre) Diş Kliniklerinde hekimi tarafından muayenesi yapılan hastalar iç sevk yolu ile Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Kliniğine yönlendirilir. Hastalarımız bu kliniğe MHRS üzerinden de randevu alabilirler.

Kliniğimizde uzman ve deneyimli diş hekimleri hizmet vermektedir.